Om du börjar fundera på att byta sport från fotboll till ishockey är det ett par saker du först behöver veta. Att spela ishockey kan kosta en hel del pengar i form av diverse skydd, skridskor och klubbor men det är de helt klart värt. Ishockey är en otroligt rolig sport med mycket fart, fysisk kontakt och teknik. Lagandan är alltid hög i ett ishockeylag vilket gör det extra roligt att spela.

Utrustning som du behöver

I en del lag kan du faktiskt få en del skydd medan i andra lag får du köpa allt själv. Det som du behöver är hjälm, skridskor, benskydd, axelskydd, armbågsskydd, halsskydd och suspensoar. Även klubbor tillkommer efter behov. Ta en titt på hockeyhjälmar på nätet, allt du behöver finns där.

Ishockey på TV

Om du väljer att byta från fotboll till ishockey och är intresserad av att titta på diverse ishockey-matcher så finns det ett stort utbud att titta på. De finns kanaler som sänder både SHL vilket är den högsta ligan i Sverige och NHL som är den bästa ligan i världen och de håller till i Nordamerika. Om du inte tittat på en hockeymatch tidigare eller vill följa det bättre kan vi varmt rekommendera båda ligorna.