Ibland är oturen framme och du råkar ut för en skada som hindrar dig från att spela fotboll och träna som vanligt. Vi förstår att du helst av allt vill tillbaka till planen igen. Försök istället att se det som en möjlighet för att utforska något helt annat.

Lugnare aktiviteter

I början av din skadeperiod måste du kanske vara stilla. Då behöver du någon sysselsättning för att inte bli alltför rastlös. Läsa böcker, kolla på serier och spela dataspel kan kännas skönt och lyxigt till en början. Efter ett tag kanske du ändå vill bryta av med något annat. Då passar det bra med en mer aktiv och kreativ sysselsättning som samtidigt tillåter den vila du är rekommenderad. Varför inte testa scrapbooking eller tvåltillverkning? Klicka här för att läsa mer om olika idéer och material.

När du är på väg tillbaka

Vi förstår att en stor del av din tid går åt till rehabilitering och återhämtning för att bli skadefri. Beroende på din skada och var du är i din process kan det här vara ett bra läge att testa andra former av träning. All typ av träning och rörelse, och även meditation och avslappning, stärker din kropp och gör vägen tillbaka både snabbare och roligare.