Utsiktens BK

Göteborgslaget Utsiktens BK med hemmaplan på Ruddalens IP i västra delarna av Göteborg är näst efter Häcken, IFK Göteborg och GAIS en av stadens bästa klubbar. Tillsammans med lokalkonkurrenterna Örgryte och Qviding huserar man för närvarande i division 1 södra där man efter sex omgångar spelade av årets säsong befinner sig på en stabil femteplats.

Kiken – en anrik förening

Utsiktens BK, ofta kallat ”Kiken”, grundades år 1935 och har under de senaste åren gjort en närmast otrolig resa genom seriesystemet. 2006 vann man division 4B Göteborg, vilket följdes upp med serieseger i division 3 nordvästra Götaland hösten 2007. Därefter blev det några säsonger i division 2 västra Götaland innan man vann även denna serie 2011 och gick upp i division 1 södra. En av förklaringarna till framgångarna kan vara att man på bänken hittar den gamle storspelaren Glenn Hysén, som i dagsläget är assisterande tränare. Här i videon ser ni förberedelser inför den senaste säsongen.

I bakgrunden

Utsiktens BK har som sagt gjort en otrolig resa de senaste säsongerna, något som bara bekräftar hur stark klubbfotbollen i Göteborg fortfarande är. Man ska komma ihåg att det inte är det allra lättaste att locka till sig duktiga spelare när man tampas mot klubbar som inom citationstecken är jättar i jämförelse. Vi syftar förstås till IFK Göteborg, Häcken och Gais som under många år varit med i svensk toppfotboll.