Vi har tidigare pratat lite om betting på fotboll, men det här inlägget kommer att fokusera på att hantera pengarna och spelet i sig. 

betting soccer_120360562  

Money management handlar om att man ska se över sin pengarna, vad som läggs ut på oddsen och vad som kommer in i på kontot. Det går att läsa om detta i mer detalj på 1×2.se. Först måste man räkna ut om ett odds är värt att satsa på. Oddset att man får sitt önskade resultat ska göra det befogat att man spelar på det. De ger ett väldigt tydligt exempel från sajten ovan:

“Om du då får tillbaka 5 kr varje gång du gissar rätt på tärningskastet kommer du förstås att gå back i längden. Får du däremot 500 kr tillbaka varje gång du gissar rätt blir du snabbt rik.”

Vad du spenderar på betting och vad du tjänar på det måste skilja sig ganska rejält i kostnad för att det ska vara värt det, och för att du ska gå plus. Det är klart att det är tråkigt att spela på odds som ligger runt 1.5 eller under. Satsar man 100 kronor och vinner får man 150 kronor: en vinst på femtio kronor känns inte som mycket pengar. Men om man kontinuerligt spenderar 100 kronor och för att vinna femtio kronor, tar det inte lång tid innan kassan börjar bli fylld.

Och en del gånger kan man satsa lite mer pengar, låt säga att man satsar 1000 kronor på ett 1.50 odds. Då får du 500 kronor i vinst. Här kan man så klart förlora ändå, bara för att oddsen är lågt är ingen självklarhet att man vinner. Men om man satsar ofta kommer man att vinna många gånger, vilket gör att man inte känner av en större förlust då och ur.

money managment_156099599