Om du inte kan nöja dig med att se på matchen live eller på teve, är det dags att ta nästa kliv. Det är dags att lära sig lite om fotbollsbetting. 

sportbetting

Odds eller live odds

Först och främst finns det två olika sätt att lägga odds. Antingen genom live odds eller “statiska” odds, som vi valt att kalla dem. Live odds lägger du direkt under matchen. Medan matchen är igång kan du via Tippat hitta en bra spelsajt att betta på och satsa på vem som kommer att göra nästa mål, hur många straffar ena laget får och liknande. Live odds har en fördröjning på tio-tjugo sekunder så man inte ska kunna lägga en insats alldeles innan det bli mål. Live odds förändras under matchens gång. De styrs till stor del av hur många som bettar på samma sak. Bettar många på att Ronaldo kommer att göra nästa mål, kommer det oddset att sjunka och bli sämre att spela på. Statiska odds är förutbestämda av bettingsajten. De kan skifta lite upp till dagen då matchen spelas men det odds du får när du satsar dina pengar, behåller du även om oddsen skiftar vid ett senare tillfälle. Dessa odds går alltså inte att spela på så fort matchen har börjat.

Förstå oddsen närmare

Det är också bra att förstå oddsen och varför bookmakern (spelsajten) valt ut dessa odds? Det är inte alltid att experterna lägger oddsen såsom de tror är bäst, utan spelarna påverkar mycket. Man lägger hellre odds utefter hur man tror att spelarna kommer att betta än hur bookmakerna tror att matchen slutar. Sedan behövs det lite mattekunskaper för att förstå räkningen bakom odds och för att lista ut vad du får för avkastning om du spelar kontinuerligt. Får du dålig avkastning gör du kanske något fel och måste justera ditt spelsystem, annars går du bara back.