Att skada sig inom sport hör till vanligheterna. Vissa sporter mer än andra och om du har kört på lite för hårt under en period så kan riskerna öka för skador.

Det gäller att du får tid för återhämtning och att du inte blir övertränad. Om du spelar fotboll mest för skoj skull och inte spela professionellt så gäller det att värma upp ordentligt innan match. Se också till att stretcha ordentligt både efter träning och match så dina muskler får töjas ut ordentligt.

Så klart så är vissa skador mer vanliga än andra inom just fotboll. Det gäller att man direkt får hjälp om man skadat sig. Det finns duktiga naprapater som kan detta med sportskador bättre än någon annan. Ju fortare du får vård desto bättre och kortare tid innan du är tillbaka på fotbollsplanen igen.

Ju äldre du blir desto lättare är det att skada sig. Se till att du återhämtar dig ordentligt mellan dina träningar och de matcher som spelas. Det gäller att vara rädd om den kropp man har. Sök vård om du har problem med någon skada. Det kan även vara någon gammal skada som gör sig påmind.