Det finns nog inget svenskt fotbollsfan som inte blev djupt besviken när det svenska herrlandslaget inte lyckades kvalificera sig till fotbollsfesten i Brasilien. Det var en sorglig dag när Ronaldo sänkte Sverige och alla fotbollsdrömmar.Nu är det dock nya tag som gäller och på tur står EM. Ska Sverige lyckas bättre i EM-kvalet? Det kommer i alla fall inte att bli en lätt match med motstånd som Ryssland och Österrike i samma grupp. Det är nog dessa två nationer som tillsammans med Sverige kommer att göra upp om att ta sig hela vägen till EM-slutspelet. Resten av gruppen består av Moldavien, Montenegro och Liechtenstein.Landslaget

Visa ditt stöd

Kvalmatcherna blir spännande att följa då svenska fans förstås hoppas på revansch i EM nu när Sverige inte fick vara med i VM. Oavsett om du själv går på matcherna eller följer dem hemma framför TV:n är det roligt att vara en del av feststämningen matcherna för med sig. Skaffa en blågul landslagströja för att ha på dig antingen på läktaren eller på sportbaren. Om du vill kan du till och med skaffa en blågul Ibrahimovic-tröja för att visa Sveriges stjärnspelare att du tror på honom (om han skulle se dig på läktaren). Den finns bland annat att hitta hos Supporterprylar under deras kategori för för det svenska fotbollslandslaget.

Sjunger på sista versen

Det är många svenska spelare som har börjat sjunga på sista versen i internationell fotboll och det det är mycket möjligt att detta blir både deras sista kval och slutspel. En sådan spelare är Andreas Isaksson som länge varit en trotjänare i den svenska truppen. En annan man tänker på är så klart Zlatan Ibrahimovic. Han är en av världens absolut bästa fotbollsspelare och en bra insats från hans sida kan leda till att Sverige går långt. Frågan är hur länge till han kommer att fortsätta spela fotboll och ställa upp för landslaget. Man kan bara hoppas att han fortsätter och att han kommer leverera bra insatser i så fall. Elmander har sagt att han tror det blir hans sista kval och han avslutar gärna sin landslagstid med ett EM-slutspel.